Hızlı Saç Uzatma Teknikleri


Saçlar kadının simgesidir derler karakterini de zevkini de saçlarından çıkarabiliriz.Ama ya saçları uzamayan kadınlar?Onlar nasıl istedikleri modelleri elde edecekler?
Saç uzatma konusunda sıkıntı çeken bir çok kadından biriyim.Sanırım saçım da kendim gibi inatçı.Ne yapsam ne etsem bir türlü uzatamıyorum.Hani derler ya sık sık saç uçlarını kestir daha sağlıklı hızlı uzar diye,ben ne zaman saçımı kestirsem kestirdiğim yerden yine kırılıyor.Yahu bir bekle,uza uzayınca yine kırılırsın.Durum böyle olunca yapılmadık kürler sürülmedik yağlar kalmıyor tabi.
Bu seferde çok sık duyduğum ve yeni deneme fırsatı bulduğum Bepanthen, Evigen(Evin), Bemiks üçlüsünü denemek istedim.
Ayrı ayrı bir çok faydaları var bu ampullerin:




  • Cildi güzelleştirir ve hücre yapısının bozulmasını engeller. 
  • Yaraların iyileşmesini hızlandırır.   
  • Kansere karşı koruyucudur.  
  • Düşük ya da yüksek kolestrol, diyet gibi sağlık  sorunlarının tedavisinin yanı sıra düz ve çizgili kaslar, kan damarları gibi mezoderm yapıların oluşumuna ve temel fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunur.


  • Saç derisini besleyici ve yenileyici etki sağlar bu sayede saç telleri saç derisine daha iyi tutunur. 
  • Saçların kırılmasını engeller. 
  • Saçların derinlemesine nemlenmesini sağlar. 
  • Dökülen saçlara bemiks ampul kullanılmalıdır. 
  • Bemiks ampul kullanarak saçlarınızı kısa sürede uzatabilirsiniz. 
  • Saç tellerini güçlendirerek daha gür saçlara kavuşmasına yardımcı olur.

  • Saç gelişmesi bozukluklarını düzeltmeye yardımcı olur. 
  • Saç derisinin güçlenmesini sağlar. 
  • Derideki yıpranma, kabuklanma ve çatlakları yok eder. 
  • Emziren annelerin meme ucu bakımında, küçük yanık ve sıyrıklar da, diş çekiminden sonra oluşan yaralarda, solunum yollarının iltihaplanmasın da ve bir çok deri hastalıklarının tedavisine yardımcı olur.


Gelelim bu ampulleri nasıl kullanacağımıza;
Ben her cuma gecesi bu üç ampulü ve tatlı badem yağı ile birazda argan yağını bir kapta iyicene karıştırıp masaj yaparak saç derime uyguladım.O gece saçımı havluyla sarıp sabah kalktığımda ılık suyla ve şampuanla saçımı arındırdım.(Siz saçınızla daha iyi temas etmesi için streçle sarabilirsiniz.)Haftada bir kere ve 5 hafta boyunca bu karışımı tekrarladım.Daha sonraları iki hafta da bir yapılabilir.Ben 5 haftadan sonra bıraktım ama devam edecek olanlara tavsiyem iki hafta da bir yapmaya başlamadan önce saçı bir süre dinlendirin.
İlk başlarda saçlarımdaki ölü deriyi attığı için saç dökülmesi yaşadım ama sonraları saçlarımda yumuşaklık ve canlanma hissi vardı.Sabah kalktığımda yağların saç derim tarafından emildiğini gördüm.Peki ya saçın uzadı mı? Hepinizin aklından geçen soru bu olsa gerek.Benim saçım da uzama olmadı sanırım daha farklı yollar denemem gerek ama saçlarımın kırık olmasına rağmen daha sağlıklı durduğunu ve yumuşadığını söyleyebilirim.
Ampullerin genel fiyatı 5 tl civarında.Tatlı badem yağını 4 tl'ye A101'den almıştım.Argan yağı olarak da Panteneninkini kullandım o da 12 tl civarlarındaydı.
NOT:Karışım biraz ağır kokuyor ve saçların renginde sarıya doğru açılma yapıyor.Bunun sebebi içinde kullandığımız bemiks ampul.Eğer kokuya karşı hassasiyetiniz varsa bemiksi kullanmamanızı tavsiye ederim.





12 comments:

  1. Bemiksin kokusu gerçekten ağır.iğne olarak yaptm ama bunu ilk defa duyuyorm.:) Benim saçlarm kendilgnden uzadigi icin pek gerek kalmio cok skür 😃

    Blogunuzu yeni kesfettm bu arada banada beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Keşke benimkiler de kendiliğinden uzasa :( Tabi ki de gelirim :)

    YanıtlaSil
  3. Yeni kişisel bir blog açtım. Yaşadıklarımı sizlerle de paylaşmak isterim. Takibe alıp, destek verirseniz çok memnun edersiniz beni.. Başarılar dilerim :)
    blogum: https://benirva.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim takibe alacağım :)

      Sil
  4. merhaba bloğunuz takibe aldım +1 takipçiniz daha var ben de yazmaya yeni başladım ziyaret ederseniz ve yorum yazarsanız bu beni yazma konusunda teşvik edecektir teşekkür ederim :)
    Blog Sayfam. yolcumehmet.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman hoş geldin aramıza :) hemen bloğunu ziyaret edeceğim :)

      Sil
  5. Benim saçım zaten çok hızlı uzuyor bir şey yapmama gerek yok. Yeni keşfettim sizi bana da beklerim

    YanıtlaSil
  6. Merhaba! :) Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım. Sizide kendi bloguma beklerim,takip ederseniz mutlu olurum 💎 www.nurundelidolublogu.tk 💎

    YanıtlaSil
  7. Merhaba :) yorumun için teşekkür ederim bloğuna uğrayacağım :)

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar,

    Saç uzatma konusunda verdiğiniz faydalı bilgiler için çok teşekkürler. Saçlarımızın sağlıklı ve hızlı uzamasını istiyorsak, hem sağlıklı beslenmeye dikkat ederek hem de saç uzatmaya yardımcı olan bakım ürünlerini kullanarak, bunu sağlayabiliriz. Bu konuyla ilgili ben de deneyimlerime dayanarak bloğumda bir yazı paylaşmıştım. Faydalı olması adına sizinle de paylaşmayı isterim: https://www.ebrubektasoglu.com/yazi/sac-uzatma-yontemlerim/

    Keyifli okumalar dilerim, sevgi ve saygılarımla…

    YanıtlaSil