Bursa Hayvanat Bahçesi Gezisi


Hafta içi annem,yeğenlerim ve komşumuzla bir gezinti yapalım dedik ve yol bizi hayvanat bahçesine götürdü.Aslında amacımız çocukları eğlendirmek ve botanik park da biraz zaman geçirmekti.Botanik park ile hayvanat bahçesi de çok yakın,çocuklar da hayvanlara karşı ilgi duyacağı için önce hayvanat bahçesine uğradık.Tam tahmin ettiğim gibi çocuklar her hayvana hayranlık baktı ve hepsiyle tek tek ilgilendi.Hele ki küçük yeğnim(3 yaşında) kendisi okuyamadığı için her hayvanın bilgilerinin yazdığı tabelaları tek tek okuttu.O yaşta bile daha fazla bilgi alma arzusunu görmek insanı ayrı bir mutlu ediyor.
Gezinin üzücü yanı hava çok sıcak olduğu için pek fazla gezememiş olmamız ve hayvanlarında sıcaktan etkilenerek yuvalarına girmeleri.Bu yüzden çok ayrıntılı biz gezi paylaşımı yapamıyorum.Hayvanların bir çoğunu göremedik zaten gördüklerimin hepsini de fotoğraflamaya çalıştım.Umarım beğenirsiniz :)






Şu yavruların tatlılığına bakar mısınız? :))) 










Aslan bir an yanımıza o kadar yaklaştı ki aradaki cama rağmen ben bile azıcık heyecanlandım :D Bizim ufaklık hala korkmadan bakıyordu tabi :)












8 comments:

  1. Kocaeli'de yaşıyorum ve yakın olduğumuzdan sık sık gidiyorum.
    Ama Bursa da hayvanat bahçesi olduğunu bilmiyordum :)
    Bunu öğrendiğim iyi oldu yazınıza sağlık :)
    Bu arada blog keşif etkinliğinden geldim.
    Bana da beklerim.
    Sevgiler...
    www.benrujumvealligim.biz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolunuz düştüğün de ziyaret etmenizi tavsiye ederim,bir de hemen yanında botanik park bulunmakta bahar aylarında rengarenk bir şölen oluyor seveceğinizi düşünüyorum :)

      Sil
  2. 1,5 yıldır Bursa'dayız ve biz de sıkıldıkça gideriz. Yunuslar ve foklar da gelecek diyorlar, yerleri hazırlanıyordu bakalım ne zaman gelecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende penguenler gelecek diye duymuştum umarım gelirler yavaş yavaş büyüterek çeşitlendiriliyor, hem çocuklar hem de yetişkinler için güzel bir gezinti yeri :)

      Sil
    2. Suyun içinde duracak bir canlı türü geleceği kesin en azından. :)

      Sil
  3. Merak edip de bir türlü gidemeyenlerdenim :) cocuk olunca hepten kaldı ya. Ne zormuş anne olmak 😀😀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor bir o kadar da muhteşem olsa gerek :) Çocuklarınızla güzel bir hafta sonu gezisi için hayvanat bahçesini tercih edebilirsiniz,eğlenceli olduğu kadar da eğitici olacaktır :)

      Sil