Filmlerden Geriye Kalanlar "Everest"


Aslında Jon Krakauer tarafından yazılan ve 97 yılında sinemaya uyarlanan Into Thin Air adlı kitaptan senaryolaştırılmış bir film Everest ve işleri bayağı değiştirmeyi başarıyor. Bunu söylememin sebebi de Everest'in izlerken bir felaket filmi gibi görünmemesi. Özellikle eski yıllara nazaran çok daha gelişen teknoloji ve IMAX'in gücünü de arkasına alan görüntü yönetmeni Salvatore Totino'yu ayrıca tebrik etmek gerek. Böylesine bir doğa harikasını beyazperdeye yansıtırken, ne kadar yetenekli olduğunu izleyicilere kanıtlamış. Tabii yönetmen Baltasar Kormakur'u da unutmamak gerek. 50 yaşındaki İzlandalı yönetmen Kormakur son olarak 2013 yılında Danzel Washington ve Mark Wahlberg'ün başrollerinde yer aldığı 2 Guns filmini yönetmişti. Komedi aksiyon olarak tanımlayabileceğimiz yapım ortalama tepkiler almıştı.
Aynı durumun Everest için de geçerli olduğunu düşünüyorum. Yani zaten şu anda yerli yabancı tüm kritiklere göz attığınızda yine ortalama puanlar aldığını görüyoruz. Bu durum aslında o kadar da normal görülmemeli. Baltasar Kormakur, Salvatore Totino ile birlikte harika bir iş çıkarmış.
Filmin ilk yarısı 40 günlük hazırlık sürecini anlatırken diğer yarı ise asıl olayların olduğu bölümü kapsamaktadır.


Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Jason Clarke, Thomas M. Wright, Keira Knightley ve Emily Watson gibi isimler gibi isimlerde oyuncu kadrosunu oluşturuyorlar.
Everest'e tırmanmayı düşünen tüm karekterlerin kendilerine göre bir sebebi vardı.Bu sebep ve azimleri beni filme çok bağladı.Özellikle zirveye çıktıklarında öncülerinin geride kalanlara canı pahasına destek vermesi ve sonunun kötü bitmesi beni derinden yaraladı.Filmin sonunda hayır ya böyle bitemez bitmemeli diye bir süre sızlandım.Sonuçta film diyip de geçmem de mümkün değildi çünkü gerçek bir olaydan uyarlanmıştı.Yani bir zamanlar birileri bu olayı yaşamıştı.Bu yazıyı yazarken film tekrar gözümün önünden geçti ve aynı duygusallığa tekrar kapıldım.Umarım sizlerde beğenirsiniz.

İYİ SEYİRLER :)

2 comments: