KIŞ MAKYAJI NASIL YAPILIR?


Yağmurlu havaların, soğuk kış günlerinin yaklaştığı şu günlerde kadınları bir telaş aldı bile. Kıyafetlerdeki değişimle birlikte baştan sona değişen alanlardan biri de makyaj dünyası oluyor. Ne giyeceğine karar vermeye çalışan bayanların güzelliklerine güzellik katacak olan detaylardan olan makyaj konusunda sonbahar kış aylarının sert soğuklarına karşı oldukça yumuşak bir hava esiyor. Eskiden olduğu gibi birbiri ile uyumlu renklerin bir araya geldiği ya da kıyafetlerle uyumlu olması gereken makyajlar artık kullanılmıyor. Son zamanların gözdesi ise mümkün olduğunca doğal görünmeyi sağlayan makyajlar. Sizlerde sonbahar kış makyajı yaparak hazırlıklara başlamak isterseniz işte birkaç ipucu… 

Doğallığınızı Bozmayın!  

Sonbahar kış makyajı yaparken yüzünüzdeki doğal hatları korumaya çalışmalısınız. Kalın dudaklar ve dolgun kirpikler bu sezonun vazgeçilmezlerinden. Ayrıca doğallığınızı korurken kullandığınız her makyaj malzemesinin de doğal çağrışımlar yapmasına dikkat etmelisiniz. Kaşlarınızı yukarı doğru tarayabilir ve kirpiklerinize koyu tonlar yerine açık renkler uygulayabilirsiniz.

Farsız Dışarı Çıkmayın!  

2015-2016 makyaj modası içerisinde yerini belli eden makyaj malzemelerinin başında farlar geliyor. Kıyafetlerin renkleri ile uyumlu farlar seçmek yerine şeftali tonları dediğimiz renklerde far seçmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca şeftali tonları gözlerinizde belirgin bir hal alabilir. Bunu önlemek adına mümkün olduğunca açık şeftali tonları seçmeye çalışın. Ayrıca seçeceğiniz farlar gözlerinizin daha ışıklı ve daha dinç görünmesini sağlayacaktır.

Kışın Yüz Makyajı Nasıl Olmalı? 

 Kışın hava şartları nedeni ile cansız ve soluk görünen cildinizi canlandırmak için yüz makyajını doğru yapmanız çok önemlidir. Yanlış bir uygulama yapmanız halinde, yüzünüz daha sağlıksız ve donuk görünebilir. Yüzünüzde sivilce ya da başka pürüzler varsa bunları kapatmak için fondöten ve kapatıcı uygulayabilirsiniz. Fondötenin ten renginizle uyumlu olmasına dikkat edin. Eğer yüzünüzde çok fazla bir pürüz yoksa kapatıcı kullanmayın. Bildiğiniz gibi kapatıcı cildin hava almasını engeller ve cildin alt tabakalarına kadar etki ederek, gözeneklerin tıkanmasına neden olur. Fondöten de aynı olumsuz etkiye sahiptir, eğer çok gerekli değilse kışın gündüz makyajında fondöten ve kapatıcı kullanmayın. Fondöten kullanacaksanız miktarını iyi ayarlamaya ve yüzünüzün tüm bölgelerine eşit oranda uygulamaya özen gösterin. Yüzünüze parmak uçlarınızla sürdüğünüz fondöteni bir pamuk yardımı ile yaydırın. Bu uygulamadan sonra sıra geldi yanaklara biraz daha canlı bir görünüm kazandırmaya. Bunun için kırmızı ya da pembe tonlarında allık kullanabilirsiniz. Yüzünüze süreceğiniz çok yoğun olmayan bir allık sayesinde, yanaklarınızda doğal bir kırmızılık oluşacak ve bu sayede cildiniz daha canlı ve genç görünecektir. Yüzünüze bu şekilde doğal görünümlü  makyaj yaptıktan sonra sıra geldi göz makyajı yapmaya.  

Kışın Göz Makyajı Nasıl Olmalı?  

Kışın göz makyajı çok abartılı olmamalı. Yoğun bir şekilde yapılan makyaj kişiyi olduğundan daha yaşlı ve yorgun gösterebilir. Genç bir  görünüm elde etmek için gözler ve bakışlar çok önemlidir. Bu nedenle göz makyajına gereken özen gösterilmelidir. Bakışlarınızı daha canlı ve enerjik göstermek için açık renkli farlar kullanabilirsiniz. Göz kapağınıza süreceğiniz açık renkli bir far ve kirpiklerinize uygulayacağınız rimel sayesinde, sizi genç göstermeye yardımcı olacak bir göz makyajı yapmanız mümkündür. 

Kışın Dudak Makyajı Nasıl Olmalı? 

Dudak makyajı, kışın nasıl görüneceğinizi belirleyen önemli bir detaydır. Kullanacağınız açık renkli bir ruj ve üzerine uygulayacağınız parlatıcı, dudaklarınızın harika görünmesini sağlamak için yeterlidir. Kışın soğuk havaların etkisiyle dudaklarınız çatlamış olabilir. Böyle bir durumda ilk önce hafif bir dudak peelingi uygulayarak, çatlakların oluşturacağı pürüzlü görünümü engelleyebilirsiniz. Dudaklarınızın üzerinde biriken fazla derileri hafifçe ovalayarak aldıktan sonra, bir fırça yardımı ile ruju sürebilirsiniz.

0 comments:

Yorum Gönder