Kısa Sürede Kirpik Uzatmak




Kirpiklerinizin kısalığından yakınıyorsanız eğer doğal yöntemlerle kirpiklerinizi besleyerek ve güçlendirerek daha uzun ve gür olmasını sağlayabilirsiniz. Evde kolayca uygulanabilen ve oldukça ekonomik olan bu doğal kirpik uzatma yöntemleri, kirpiklerinin kısa ve seyrek olmasından yakınanlar için. Bu yöntemlere geçmeden önce kısa bir hatırlatma yapalım; tüm bu uygulamalar sırasında sabırlı olunmalıdır çünkü kirpikler vücutta en yavaş uzayan saçlardır.

Sarımsak Yağı İle Kirpik Uzatma Yöntemi

Sarımsak yağının birçok bölgeye sağladığı yararı duymaktayız, şimdi de kirpik uzatma özelliğiyle karşımıza çıkıyor. Sarımsak yağının en büyük özelliklerinden birisi, kıl köklerini güçlendirmesidir. Biz de bu özelliği kullanarak kirpiklerimize istediğimiz formu veriyoruz. Piyasada bir çok kirpik uzatan kozmetik bakım ürünleri bulabilirsiniz ya da kısa ve seyrek olan kirpikleriniz için özel tasarlanan maskaraları görebilirsiniz fakat doğal bir çözüm arayışı içindeyseniz sarımsak yağının mucizevi etkisinden faydalanabilirsiniz. Sarımsak yağı, kirpik sorunlarınızı ortadan kaldırır ve sürekli kullanımından sonra kirpikleriniz de uzama ve gürleşme farkı yaratır. Bitmiş olarak bulunan maskaranızın içini temizlendikten sonra sarımsak yağını doldurabilirsiniz. Her gece yatmadan önce kirpiklerinize düzenli olarak uygulayın.

E Vitamini İle Kirpik Uzatma Yöntemi

E vitamini kullanımı, belki de en etkili kirpik uzatma yöntemlerinden bir tanesi. Kirpikleri besliyor, onarıyor ve güçlendiriyor. Yeni kirpik oluşumunu sağlıyor. Güzellik uzmanlarınca tavsiye edilen E vitamini yağını eczanelerden alıp günde bir defa tercihen gece yatmadan önce bir pamuklu çubuk ile kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

Vazelin İle Kirpik Uzatma Yöntemi

Vazelin, kirpikleri nemlendirir, güçlendirir ve popüler kirpik uzatma yöntemlerinden bir tanesidir. Gece yatmadan önce pamuklu çubuk yardımıyla yine kirpiklerinize uygulayıp gece boyu kirpiklerinizi beslemesini sağlayabilirsiniz.


Bitkisel Yağlarla Kirpik Uzatma Yöntemi

Kirpikleri besleyen ve güçlendiren yağların başında zeytinyağı, hint yağı, fındık yağı, badem yağı, çörek otu yağı geliyor. Bu yağlarla her gün gece yatmadan önce kirpiklerinize bir pamuklu çubuk yardımıyla bakım yapabilir ve daha kısa sürede uzamasını sağlayabilirsiniz.

Kirpik Uzatıcı Ürünler İle Kirpik Uzatma Yöntemi
  • Sağlıklı ve dengeli beslenmeye bağlıysa kirpiklerin uzaması da beslenmeyle yakından ilişkilidir. Kirpiklerimizin uzamasını ve güçlenmesini istiyorsak aynı saçlarımızdaki gibi beslenmemize dikkat etmeliyiz.
  • Göz makyajınızla uyumayın. Göz makyajının vazgeçilmezlerinden başta rimel ve eyeliner, gözlerimizde şahane sonuçlar verirken bir yandan da kirpiklerimize zarar veriyor. Diplerden hava almasını engelliyor, birbirine yapışmasını sağlıyor ve güçsüzleştirerek zamanla dökülmesine neden oluyor. Bu nedenle gece masum gibi görünen rimelle bile uyunmaması ve kirpik diplerinin temizlenip hava almasının sağlanması kirpiklerin uzaması ve güçlenmesi için çok önemli.
  • Günde 8 bardak su için.
  • Bol lif içeren sebzeler tüketin.
  • A, C, B3 ve E vitaminini düzenli olarak alın.
  • Devamlı rimel kullanımı kirpiklere zarar verir, kurutur, güçsüzleştirir ve döker. Bu yüzden haftada birkaç gün kirpiklerinizi dinlendirebilir, kirpik kıvırıcı gibi kirpiklere zarar veren makyaj aksesuarlarının kullanımını en aza indirebilirsiniz.
  • Kirpik perması ve ipek kirpik gibi uygulamalarda kısa vadede güzel görünüm sağlarlar fakat kirpiklere en çok bu uygulamalar zarar verir. Kirpik perması, ipek kirpik gibi uygulamaları yaptırmadan önce bir kere daha düşünmenizde fayda var.
  • Saç diplerine yapılan masaj nasıl kan akışını hızlandırıp kan dolaşımını düzenliyorsa kirpik diplerine yapılan masajda aynı etkiyi yaratır. Günde birkaç dakika kirpik diplerinize masaj yaparak uyarabilirsiniz.




  • 6 comments:

    1. Çok faydalı bir yazı olmuş canım :) G+ ' da yazını paylaştım :))
      Bana da beklerim
      http://beyazbegonvil.blogspot.com.tr/

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Teşekkür ederim canım :) ve seninde harika bir bloğun var bayıldım :)

        Sil
    2. vazelin ne kadar çok işe yarıyormuş meğer. Öğrendiğim iyi oldu ilk fırsatta deneyeceğim. bu arada bloğunuzu blog keşif etkinliğinden buldum sizi takipteyim bana da beklerim sevgiler :)http://efsaninguncesi.blogspot.com.tr/

      YanıtlaSil
      Yanıtlar
      1. Hoş geldiniz :) Aklınıza gelebilecek bir çok şeyde kullanabilirsiniz vazelini :)

        Sil
    3. Güzel bilgiler teşekkür ederim Lifli sebzelere yönelmem benim için daha mantıklı gibi geldi :) Vazelin ve diğer yağlar bende çok fazla etki etmedi :)) Maalesef

      YanıtlaSil
    4. Lifli sebzeler genel olarak bir çok şeye iyi geliyor daha sık tüketmek lazım bence de :) Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim :)

      YanıtlaSil