Sarımsağın Saçlar Üzerindeki Etkisi


Kendimi bildim bileli saçlarım uzamayan,çabuk kırılan ve ince telli bir yapıya sahiptir.Bu durumda beni doğal olarak çok rahatsız etmeye başladı.Argan yağı gibi bir takıp yağlar ve spreyler kullandım ama nafile.Sadece saç uçlarımı yumuşattı ve kırıklarımı azalttı.Bu konu hakkında araştırmalar yapmaya başladım.Bemiks ampul kullanmaya başladım.4 adet tüpü şampuanıma karıştırdım ve kullanmaya başladım.Bir miktar onunda faydasını gördüm ama hala istediğim gibi saçımın uzamadı.Kısa bir süre önce sarımsağın saça olan faydaları hakkında yazılar okudum ve uygulamaya karar verdim.


Sarımsakları ezip yoğurt ile karıştırdım.(Yoğurt saçlarımı yumuşattı.)Olmuşken tam olsun diyerek az bir miktarda zeytin yağı ekledim.Bu karışımı iyice karıştırıp masaj yaparak saçımın tamamına uyguladım.Bir saate yakın saçımda beklettim.Daha sonrasında ılık bir su ve bol şampuan ile yıkadım.
Düzenli bir şekilde uygulayan herkes saçlarındaki dökülmelerde azalma,dolgunlaşma ve uzama gözlemlemiş.
İlk uygulamam olduğu için çok büyük bir sorunla (benim için öyle) karşı karşıya kaldım.Sarımsak kokusu saçımdan çıkmadı.Uygulamadan sonra 5-6 kez şampuan ile saçlarımı yıkadım.Ertesi günü aynı şekilde defalarca kez yıkadım ama koku bir türlü çıkmadı.Sütün sarımsak kokusunu alacağını öğrendim ve süt ile saçlarımı yıkayıp sonra şampuanlayarak duruladım. Kuruyken kokusu kalmadı fakat her ıslandığında hala kokuyor.Bir daha ki sefere ya 1 hafta boyunca zeytinyağının içinde bekletip uygulayacağım ya da önce sütün içinde haşlayarak kokusunu arındıracağım.
Eğer sizlerden uygulayan varsa yorumlarınızı merak ediyorum :)

NOT: Yaklaşık 8-9 gün önce yapmış olmama rağmen hala sarımsak kokusu duruyor.Normalde her gün saçlarımı yıkayan birisiyim ama bu şekilde saçlarımı daha da çok yıpratıyorum. Başka bir önerisi olan var mı acaba? Hep saçlarımın daha sağlıklı uzaması için hem de sarımsak kokusunun geçmesi için? Şimdiden çok teşekkürler :) 



8 comments:

  1. Ben hindistan cevizi yagi kullaniyorum cok memnunum hem saglik uzatiyor hemde cok guzel bakım yapiyor saclara 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önerin için teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim :) İnşallah işe yarar bende de :)

      Sil
  2. Kokunun gecmemesi cok kotu olmus ben uygulamak istesem bile artik yapmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o durum çok kötü ama sütle kaynatıp denemeni tavsiye ederim hem vitaminleri içinde kalıyor hemde kokusu gidiyormuş sürmeden önce kesip bakarsın kokusu hala var mı diye ona göre kullanabilirsin :)

      Sil
  3. bende 2 sene önce sarımsak özlü birşampuan almıştım. içinde bir yığın daha zımbırtı vardı. Saçıma uyguladıktan sonra iğrenç koktu. iki gün boyunca ağladım. Defalarca banyo yaptım. saçıma bir yığın koku boca ettim bir türlü geçmek bilmedi. En sonunda maydonozu haşlayıp suyu ile saçımı yıkadım. diğer kokular geçti ama iki üç gün maydonoz kokusuyla gezdi ama diğer kokulardan bin kat iyiydi ve katlanılabilirdi. Maydonoz kokusu da yıkaya yıkaya gitti ve geriye mis gibi şampuan kouları geldi. O günden sonra sarımsağa tövbe ettim. Seni anlıyorum. Umarım bu kadar kokuya katlanmanın faydasını görürsün de saçların çok daha sağlıklı olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seni çok iyi anlıyorum saçlarım daha sağlıklı olsun derken o kokuyla bir süre yaşamak zorunda kaldım ve çıksın diye o kadar çok yıkadım ki saçlarımı faydasından çok zararını gördüm yıprattım saçlarımı bir daha uygular mıyım emin değilim o kokuya bir daha katlanamam biraz kendi haline bırakmayı düşünüyorum saçlarımı umarım bir şekilde sağlıklı uzarlar :) teşekkür ederim yorumun için :)

      Sil
  4. Umarım sağlıkla uzarlar. Rica ederim :)

    YanıtlaSil