KİTAP HAZİNEM "ELVEDA HAZİRAN"


ARKA KAPAK 

Bir varmış, bir yokmuş, hâlâ içindeki masala kulak veren küçük bir kadın varmış… 
Büyük yeşil bir odada bir telefon, kırmızı bir balon ve aydedenin üzerinden zıplayan bir ineğin resmi varmış… İyi geceler aydede, iyi geceler kırmızı balon, iyi geceler yıldızlar, size de iyi geceler yeryüzündeki tüm sesler. 
June Andersen, her akşam yatmadan önce teyzesinin ona ve kız kardeşine okuduğu bu masalla büyümüştür. Ancak zaman acımasızdır ve maalesef hayat, çocukluklarındaki o masumiyeti yok etmiştir. Artık güçlü bir kadın olarak tek başına yol alan June, yıllardır yüzünü görmediği teyzesinin ölüm haberiyle çocukluğunu geçirdiği Mavi Kuş Kitabevi'ne yeniden adımını atacaktır. Hatıralarını süsleyen bu masal diyarı June'un içindeki karanlıklara ışık tutarken, June kendini yeniden keşfedecektir. 
Elveda Haziran, bugününüzü sorgulayıp geçmişinize merhaba diyeceğiniz, ne kadar imkânsız gibi görünse de çıkış yollarının çok yakınımızda olduğunu gösteren bir Sarah Jio romanı.


Kitap yıllar önce ani bir kararla yaşadığı yerden ayrılan June'nin New York da en güvendiği insanlar tarafından ihanete uğramasını ve bunun sonucunda kendini tamamen değiştirmesiyle ilerleyen olaylar çevresinde döner.June'nin çok sevdiği teyzesinin ölümünden sonra çocukluğunu geçirdiği Mavi Kuş Kitap Evi'nin kaderi June'nin ellerinde olacaktır.June hem kitap evi için hem aşk hayatı için hem de ailevi sorunları için önemli kararlar vermek zorundadır. Teyzesi Ruby, June için kitap evine bazı sırlar bırakmıştır.Ruby bu sırları tek tek çözüp sona varabilecek mi? Affetmenin yüceliğini öğrenebilecek midir acaba?


Kitabı boş olduğum bir zamanda elime aldığım için iki gece de bitirdim hemen ama yorumunu ancak şimdi hazırlayabildim. Kitap genel olarak güzel ve merak uyandırıcı. Sarah Jio'yu ve tarzını çok sevdiğim için kitaba baya ilgi duydum.Sizlerinde sevebileceğini düşünüyorum. Eğer okursanız ya da okuduysanız yorumlarınızı bekliyorum :) 

İYİ OKUMALARRR :))

&


14 comments:

  1. çok merak ettim bu kitabı alıp okumalıyım. Bu arada Blog keşif etkinliğinden geliyorum sizi takibe aldım bloğuma da bekliyorum sevgiler :) http://efsaninseruveni.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle okumalısınız :) hemen geliyorummmmm :))

      Sil
  2. jio okumalarım, elime geçerse modunda , ama okunur yani :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden bilmiyorum ama ben felaket bağladım kitaplarına sürükleyici geliyor bana :D

      Sil
  3. Geçen sene severek okuduğum kitaplardan biriydi. Kitabı okurken kendimi o kasabada hissetmiştim çoğu zaman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarah bir çok kitabında o hissi veriyor.Bir de bütün kitapları hemen hemen aynı yerlerde geçtiği için artık kentimi oralı gibi hissediyorum :)

      Sil
  4. ismi ve kapağı nefis yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle :) Sarah Jio kitaplarının sevdiğim bir diğer özelliği de bütün kitap kapaklarının çiçekli olması :)

      Sil
  5. son yazını okuduktan sonra, bir önceki yazına nasıl geçiyoruz, bulamadım yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende şu an fark ettim :( Diğerlerinde var ama bu yazımda yok bir sorun var kesin belli :( en kısa sürede halletmeye çalışacağım :) Teşekkür ederim uyarın için :)

      Sil
  6. Sarah jio, sade ve sürükleyici anlatımıyla, insanı kasıp da yormayan konularıyla, sevdiğim bir yazar. Okuma listesine eklenebilir. Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle size katılıyorum benim de çok sevdiğim yazarlardan birisi :)

      Sil
  7. şans eseri bulduğum bu güzel blogu hemen takibe aldım... güzel paylaşımlarınızın artarak devam etmedisi dileği ile... bende beklerim... sevgiler...
    soslubadem.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bloğuma hoş geldiniz :) iyi dilekleriniz için teşekkür ederim :)hemen ziyaretinize geliyorummmm :)

      Sil